Hemavans Äppelkaka


Categories:

Pajdeg

2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk bakpulver
125 gr smör
Fyllning
5 grovrivna äpplen
3 ägg
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 dl crème fraiche
1 dl hackade nötter el sötmandel
1½ tsk mald kanel
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser till pajdegen.
Finfördela fettet i mjölblandningen och arbeta ihop en deg. Tryck ut den i en pajform och ställ i kylen i ca 30 min
Bred ut äpplena över pajdegen.
Förgrädda i mitten av ugnen ca 10 min.
Vispa ihop äggen med strösocker och vaniljsockret.
Rör ner crème fraichen och häll blandningen över äpplena. Strö över nötter och kanel.
Grädda ytterligare ca 40 min. (175 grader)

Servera med vispgrädde.