Parmesangratinerad kyckling på grönkålsbädd


Categories:

Köp hem

125 g Grönkål
600 g Kycklingfilé Färsk
100 g Parmesanost
1.5 dl Vispgrädde
0.5 st Citron

Från ditt skafferi
1 krm Salt Fint
1 krm Svartpeppar Malen
1 msk Olivolja
1 msk Kycklingfond Buljong
4 portion Basmatiris

Tillagning

1. Värm ugnen till 175 grader.

2. Fräs grönkålen i lite olja så att den mjuknar. Lägg över grönkålen i en ugnsfast form. Torka ur pannan.

3. Salta och peppra kycklingfiléerna på båda sidor. Hetta upp ny olja i stekpannan och bryn kycklingfiléerna på hög värme ca 1 min/sida så att de får en fin stekyta. Lägg kycklingen i formen över grönkålen.

4. Riv osten och blanda med grädde, kycklingfond, citronsaft, en nypa salt och peppar. Häll blandningen över kycklingen och gratinera i ugnen i ca 15 min.

5. Servera den parmesangratinerade kycklingen med t. ex. ris.